غذاهای مازندرانی

در این مطالب سعی شده تا غذاهایی که در مازندران و اغلب غرب این سرزمین (بابل و آمل) تهیه می‌شود نگاشته گردد...
آغوز مسما:
 
خورشتي كه از گردو، مرغ، ترشي انار درست مي شود. 
 
ته چين :
 
برنج همراه با گوشت 
 
ترش ترشو: 
 
برنج را همراه با حبوبات ، ترشي آلوچه، مانند آش درست مي كنند.
 
دوپتي: 
 
دوغ را به حبوبات پخته شده و سير داغ اضافه مي كنند. 
 
اسپناساك: 
 
اسفناج پخته همراه دانه انار، عدس، سير داغ ، رب گوجهو اب انار نارنج 
 
آش كدو: 
 
برنج پخته، كدوي پخته و له شده كه اب زرشك و شكر به آن اضافه شده است. 
 
نازخاتون: 
 
بادمجان كبابي و له شده كه به آن آبغوره ريحان، جعفري وسير كوبيده اضافه مي شود. 
 
اسفناج مرجي: 
 
شامل اسفناج پخته، عدس سير، و انار ترش است.
 
كهي انار :
 
كدوي پخته همراه باقلا و عدس پخته شده با گردوي ساييده ودانه انار، كه سير داغ به آنها اضافه شده و مخلوط آن را همراه پلو مي خورند.

قليه:
 
عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردو و ساييده شده را با هم مخلوط مي كنند و دانه انار را در آخر اضافه مي كنند موقع خوردن سير داغ روي غذا مي ريزند.
 
خورشت آلو : 
 
مرغ پخته همراه دانه انار، آلو سرخ شده و پياز داغ . 

منبع: تبیان مازندران

۱ نظر:

فهیمه گفت...

سلام
واقعا شمالیا باسلیقه و خوش خوراکن-
اسم غذاهارو به زبان خودشون نوشتین خیلی جالب و قشنگ بود-
خوش به حال شمالیا...........