در این مطالب سعی شده تا غذاهایی که در مازندران و اغلب غرب این سرزمین (بابل و آمل) تهیه میشود نگاشته گردد...
آغوز مسما:خورشتي كه از گردو، مرغ، ترشي انار درست مي شود.
ته چين :
برنج همراه با گوشت
ترش ترشو:
برنج را همراه با حبوبات ، ترشي آلوچه، مانند آش درست مي كنند.
دوپتي:
دوغ را به حبوبات پخته شده و سير داغ اضافه مي كنند.
اسپناساك:
اسفناج پخته همراه دانه انار، عدس، سير داغ ، رب گوجهو اب انار نارنج
آش كدو:
برنج پخته، كدوي پخته و له شده كه اب زرشك و شكر به آن اضافه شده است.
نازخاتون:
بادمجان كبابي و له شده كه به آن آبغوره ريحان، جعفري وسير كوبيده اضافه مي شود.
اسفناج مرجي:
شامل اسفناج پخته، عدس سير، و انار ترش است.
كهي انار :
كدوي پخته همراه باقلا و عدس پخته شده با گردوي ساييده ودانه انار، كه سير داغ به آنها اضافه شده و مخلوط آن را همراه پلو مي خورند.
قليه:
قليه:
عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردو و ساييده شده را با هم مخلوط مي كنند و دانه انار را در آخر اضافه مي كنند موقع خوردن سير داغ روي غذا مي ريزند.
خورشت آلو :
مرغ پخته همراه دانه انار، آلو سرخ شده و پياز داغ .
منبع: تبیان مازندران
منبع: تبیان مازندران
۱ نظر:
سلام
واقعا شمالیا باسلیقه و خوش خوراکن-
اسم غذاهارو به زبان خودشون نوشتین خیلی جالب و قشنگ بود-
خوش به حال شمالیا...........
ارسال یک نظر