شورمست روستایی است شهرستان سواد کوه که منظره زیبا و دریاچه طبیعی آن باعث شده تا در ایام مختلف سال دارای بازدیدکنندگان بسیاری باشد. در این مقاله سعی بر این شد تا حداکثر اطلاعات مربوط به محل را بنویسم.
![]() |
پانارومایی از دریاچه شوررمست |
موقعیت جغرافیایی
با توجه به موقعیت قرارگیری این دریاچه که در واقع دروازه ورود به استان مازندران از محور سواکوهاست و فاصله تقریبی ۲۰۰ کیلومتری از تهران که مسافت نسبتا کوتاهی میباشد انتظار میرود مورد استقبال زیادی واقع گردد. دریاچه مورد نظر در فاصله 5/۵ کیلومتری از شهرک صنعتی شورمست پل سفید قرار دارد و به دلیل قرار گرفتن در شاهراه تهران شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است. با توجه به توسعه جادهای چهاربانده کردن این محوراز تهران به سوادکوه و قائمشهر روز به روز بر میزان استقبال از این دریاچه افزوده میشود. روستا و دریاچه شورمست در ناحیه جنوبی استان مازندران و در جنوب غربی شهرستان سوادکوه، شهر پل سفید قرار دارد.
بررسی موقعیت از نظر گردشگری
در اطراف و اکناف این دریاچه، تاسیسات عظیم استخراج زغال سنگ، پل ورسک، امامزاده عبدالحق زیرآب، برج تاریخی لاجیم، قلعه کنگ لو، امامزاده شابالوفلورد، امامزاده سامولا ارفعده، کوههای صخرهای خروا و نروا و بسیاری از مکانها و چشم اندازهای زیبای طبیعی کنارهم گرد آمدهاند تا بتوانند تمامی خواستههای علاقهمندان و بازدید کنندگان را برآورده سازند و ساعتها و روزها علاقهمندان به طبیعت، هنر، تاریخ، صنعت، ورزش و... را به بهترین نحو پر نماید. چنانچه عده بسیاری از نقاط مختلف ایران زمین و اغلب تهران به این مکان رفته و آخرهفته های خویش را میگذرانند و تورهای یک روزهی بسیاری نیز از منطقه دیدن میکنند.
دریاچه
دریاچهٔ طبیعی شهرستان سوادکوه، در ۶ کیلومتری غرب شهر پل سفید و در ارتفاعات مشرف به این شهر در مجاورت روستای شورمست واقع شدهاست. منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن که از درختان کهنسال و بلند قامت توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساختهاست. در حال حاضر همواره مسافران، طبیعت گردان و ماهیگیران زیادی از این دریاچه بهرهبرداری میکنند. این دریاچه که به صورت طبیعی بوده و هست ، در گذشته به عنوانن آببندان و مکان پرورش ماهی از آن استفاده میشد ولی بعدها به یک منطقه گردشگری تبدیل گردید. البته طی سنوات گذشته بخش عظیمی از دریاچه خشکیده است و هم اکنون وسعت آن ۱۵ هزار متر مربع و عمق آن ۵ متر است. البته این آب هم اکنون شرب نیست و از این آب در فعالیتهای اقتصادی و تجاری استفاده میشود و اهالی روستاهای مجاور نیز از آب آن در کشاورزی بهره میبرند.
طبیعت اطراف
روستای شورمست مثل اکثر روستاهای مازندران دارای تپه و جنگلهای بسیار زیبا و باصفایی است. در اطراف دریاچه شورمست تپه های پوشیده شده از جنگلهای بسیار و انبوهی وجود دارد که به منطقه جلوه خاصی میدهد و حتی لذت آن از لذت تماشای دریاچه بسیار بیشتر است. ولی من نمی توانم آنطور که شاید و باید از آن تعریف کنم.
شنیدن کی بود مانند دیدن...
۲ نظر:
سلام عالی بود اما چرا تصاویر بزرگ دیده نمی شد. یکجا نوشتی 5.5 کیلومتر یکجا 6 کیلومتر !!!
تصویرا رو نمیدونم ولی باسه طول ِراه حدودش رو گفتم6 دقیقترش همون 5.5هستش.
ارسال یک نظر